🌸سیرجان در آیینه نوروز
🌀نگاهی به برخی از آیینها، سنتها و باورهای مردم سیرجان در خصوص عید نوروز
⏪ریختن گندم و تهیه کماچ سهین
🔺یکی از فعالیتهای ویژه سیرجانیها در ایام نوروز، تهیه کماچ سهین است. یک نوع شیرینی سنتی سیرجان که در بسیاری از مواقع به جای سمنو جزو سینهای سفره هفت سین نیز به شمار میآید. زنان سیرجان در قدیم؛ گندم را میخیساندند تا جوانه بزند. جوانه آن را آرد میکردند و با آردی که حاصل میشد و به آن آرد سهبن میگفتند، نوعی کماچ خرمایی درست میکردند که جزو شیرینیهای خوشمزه به شمار میآید.
🔺بسیاری از بانوان سیرجانی هنوز هم این سنت تهیه کماش سهین را در ایام عید نوروز ادامه میدهند. زنان سیرجان قدیم ریختن گندم و سبز شدن جوانه آن را نشان خوش یمنی ایام عید نوروز میدانستند و معتقد بودند اگر سهین کسی جوانه نزند آن سال برای او خوش یمن نخواهد بود.
روابط عمومی موسسه فرهنگی معراج اندیشه گل گهر