در رویداد روستایی شو مطرح شد؛

طراحی مدل بوم کسب و کار، راهی برای اجرایی شدن ایده

دومین جلسه از کارگاه آموزشی روستایی شو به همت کانون کارآموزی و مهارت آفرینی موسسه فرهنگی معراج اندیشه گل گهر و با تدریس فرهاد افشار کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی و با حضور جمعی از دهداران و فعالان حوزه روستا برگزار شد.
در این جلسه؛ طراحی مدل کسب و کار، خلاقیت در کسب و کار و کارآفرینی روستایی و چگونگی طراحی بوم کسب و کار به حاضران در برنامه آموزش داده شد. افشار در خصوص مباحث مطرح شده در این جلسه گفت: کار آفرینی روستایی از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که اگر بتوانیم در روستاها به کارآفرینی و ایجاد اشتغال بپردازیم؛ مهاجرت به شهرها کاهش یافته و جوانان روستایی می توانند به خودکفایی برسند.
وی افزود: طراحی مدل بوم کسب و کار بسیار کاربردی است و با فرا گرفتن مراحل اولیه این مدل می توان ایده هایی را که مطرح می شود، به بوم کسب و کار منتقل نموده و اجرایی کرد. مدرس این دوره در خصوص مراحل طراحی بوم کسب و کار افزود: در طراحی مدل بوم کسب و کار به این می پردازیم که چگونه پول به دست بیاوریم و به ارزش آفرینی، درآمدزایی و پایداری توجه خواهیم کرد. همچنین برای طراحی مدل بوم کسب و کار بایستی به چند سوال پاسخ دهیم. ابتدا باید بپرسیم مشتری ما کیست؟ در مرحله دوم به ارزش پیشنهادی می پردازیم. در سومین مرحله کانال یا راه ارتباطی ارائه محصول به مشتری را پیدا می کنیم. در مرحله چهارم نحوه برقراری ارتباط با مشتری و در مرحله پنجم یافتن جریان های درآمدی و راه های کسب درآمد را بررسی خواهیم کرد. افشار تصریح کرد: در مرحله ششم به دنبال منابع کلیدی برای ارائه خدمت به مشتری هستیم و در مرحله هفتم فعالیت های کلیدی و در مرحله هشتم مشارکت های کلیدی را جستجو خواهیم کرد. مرحله پایانی نیز به ساختار هزینه اختصاص دارد. یعنی در بخش هزینه بایستی چه مواردی را لحاظ کنیم تا خدمت ما به دست مشتری برسد. به همین دلیل آشنایی با طراحی مدل بوم کسب و کار می تواند برای تبدیل ایده به کار، بسیار مفید و موثر واقع شود.
رویداد روستایی شو در جلسات آینده نیز ادامه خواهد داشت و مراحل دیگر کسب و کار در روستا و کارآفرینی روستایی را به حاضران در جلسه آموزش
خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *