دیدار صمیمانه با حمزه خوشبخت
به همت موسسه معراج اندیشه گل گهر و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حمزه خوشبخت قصه گو و مروج کتابخوانی مهمان سیرجان بود و با کودکان و قصه گویان سیرجان دیدار کرد .
موسسه فرهنگی معراج اندیشه گل گهر
با همراهی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرصتی را فراهم آورد تا جمعی از قصهگویان سیرجانی و علاقمندان به حوزه کتاب و جمعی از کودکان و خردسالان با حمزه خوشبخت، قصه گو و مروج حوزه کتابخوانی دیدار صمیمانهای داشته باشند.
خوشبخت؛ گفتگوی خود با سیرجانیهای دوستدار کتاب را با اشاره به داستانهای هزار و یک شب شروع کرد و مباحث خود را با اتکا به این کتاب پیش برد. وی با اشاره به اینکه جهان قصه به قبل و بعد از نگارش کتاب هزار و یک شب میتواند تقسیم شود گفت: جادوی قصه همواره میتواند روایتهای محیط پیرامون ما را پیش ببرد. در قصهگویی باید تکلیف ما با خودمان مشخص شود که چه کاره هستیم؟ معلم، مدرس، تحلیلگر یا قصهگو! ما به عنوان قصهگو نمیتوانیم هر نقشی را بپذیریم.
خوشبخت؛ به لزوم رعایت سه عنصر زمانی، مکانی و تاریخ هنر در بیان یک قصه تاثیرگذار اشاره و خاطرنشان کرد: ما به عنوان قصهگو نمیتوانیم قصه بگوییم مگر اینکه بدانیم در چه سالی و در چه موقعیت مکانی داریم زندگی میکنیم؟ باید بدانیم از چه وقایعی در این سرزمین عبور کردهایم و امروز اولویتهای بچهها چیست؟
وی افزود: بافت سیرجان و ویژگیهای شهر سیرجان کجای قصهگویی شماست؟ این وضعیت جغرافیایی باید در قصههای شما اثر بگذارد. علاوه بر آن، در قصهگویی باید تاریخ هنر قصه را هم لحاظ کنیم و یک حرکت رو به جلو بزنیم.
خوشبخت اثر هنری هر قصهگو را مختص خودش دانست و اضافه کرد: در قصهگویی باید صدای خودتان باشید. همانطور که شهرزاد صدای خودش است. روایت شما از قصهها زمانی ارزشمند است که صدای خودتان باشید و از عنصر تعلیق به شدت در قصهگویی استفاده کنید.
این قصهگو و مروج کتابخوانی دو عنصر مهم را عامل اصلی یک قصهگویی موفق خواند و تاکید کرد: اگر در کار خود دو عنصر عشق و صداقت را به کار نگیرید، هرگز نمیتوانید قصه گوی موفقی باشید. با چشمانتان برای بچهها قصه بگویید و از لحن مناسب غافل نشوید. لحن یعنی پیدا کردن رگِ روانی شخصیت. باید حالتهای داستانی مثل عصبانیت، خشم، مهربانی و… را به جای بیان کردن؛ نشان دهیم. تنها در این صورت است که میتوانیم یک قصهگوی موفق و تاثیرگذار باشیم.